Verplichte anticonceptie?

Oud-kinderrechter pleit voor verplichte anticonceptie
Oud-kinderrechter Cees de Groot schrijft in een wetsvoorstel dat de rechter tijdelijk verplichte anticonceptie moet kunnen opleggen aan mensen die duidelijk niet voor een kind kunnen zorgen. Omdat deze mensen toch een kind kregen, leidde dat vaak tot gevaarlijke omstandigheden voor het kind, ontzetting uit de ouderlijke macht en plaatsing van een kind in een pleeggezing of instelling, aldus De Groot. Hij trad onlangs op in Nieuwsuur. Naast de oud-kinderrechter was er vorig jaar ook de Rotterdamse  wethouder De Jonge die verplichte anticonceptie wilde bij een specifieke groep vrouwen.Lees hier het hele artikel. (Bron: Skipr, 23-1-17)

Geplaatst in Nieuwsberichten | Een reactie plaatsen

Als je maar doorloopt….

Als je maar doorloopt, kom je er vanzelf…
was de uitspraak van een Giga G-run deelnemer met een beperking. Else Tepper en Renate Hofstee wilden graag een run voor mensen met een beperking. De organisatie van de Hoogeveensche Cascaderun was wel ingenomen met het idee en zodoende kon vorig jaar de eerste Giga G-run worden gehouden met een honderdtal deelnemers. Het afgelopen jaar was het ook duidelijk geworden dat de deelnemers baat hebben bij een goede voorbereiding. Daarom worden er dit jaar ook weer clinics georganiseerd. Deze vinden plaats op 22 januari, 5 februari en 12 maart. De clinics zijn op de atletiekbaan van 10.30 tot 11.30 uur en worden gegeven door HAC ’63-trainer Gerrit Voortman. Ook op diverse scholen van het speciaal onderwijs worden dit jaar weer clinics gegeven.
Op 2 april vindt dan een testloop plaats. Het hele artikel over de Giga G-run kunt u hier lezen. (Bron: Hoogeveensche Courant, 19-1-17) 

Geplaatst in Nieuwsberichten | Een reactie plaatsen

Bezuinigingen en leerlingenvervoer

12 december 2015 – Dagblad Trouw
Leerlingenvervoer: elke minuut telt. Zo begint een artikel in Trouw (Laura van Baars, redactie onderwijs en opvoeding,12-12-15) over Peter Sijl, chauffeur op een busje voor leerlingenvervoer. Hij vervoert kinderen met een verstandelijke en/of een lichamelijke handicap vanuit de Vechtstreek naar Amsterdam en terug. Zijn ervaringen als gevolg van de bezuinigingen spreken boekdelen.
Lees het hele artikel hier.

Geplaatst in Nieuwsberichten | Getagged , | Een reactie plaatsen

PvdA wil meer (laten) doen voor gehandicapten

10 december 2015 – Dagblad Trouw
Dagblad Trouw (10-12-15) schrijft in het artikel “PvdA: doe meer voor gehandicapten” van de hand van Wilfried van der Bles en Marijke de Vries dat de regering weinig doet om werk te maken van de rechten van mensen met een beperking. Het betreft hier het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap. Opzet van dit verdrag is om mensen met een handicap volop te laten meedoen aan de samenleving, en dat moet ook gelden voor mensen met een verstandelijke beperking.
Klik hier voor het hele artikel.

Geplaatst in Nieuwsberichten | Een reactie plaatsen

Een penis is prive…

29 november 2015 – Dagblad Trouw
Van tijd tot tijd komen de ze weer langs, de berichten in krant en op tv; over loverboys, sexueel misbruik, zowel binnen als buiten de zorginstellingen, gebrekkige voorlichting, zowel thuis als op school.
Iris Pronk (journalist, redacteur gezondheid & zorg dagblad Trouw, specialisatie geestelijke gezondheidszorg (ggz) en psychologie) heeft op 29 november j.l. in dagblad Trouw een artikel geschreven over een praktijkvoorbeeld van sexuele voorlichting op een school voor zeer moeilijke kinderen.

Haar hele artikel is hier te lezen.

 

 

Geplaatst in Nieuwsberichten | Een reactie plaatsen