Ondersteunende links

www.koffervolgereedschap.nl
helpt mensen met een licht verstandelijke beperking aan werk en aan behoud van werk (vooral technisch gericht) en biedt tevens ook veel informatie aan doelgroepen zoals de werknemer zelf, werkgevers, onderwijs, het thuisfront.

www.inmijnvrijetijd.nl
legt op eenvoudige manier uit wat je kunt doen in je vrije tijd en kun je uitzoeken welke activiteit voor jou geschikt is.

www.ikwilloeigoeiezorg.nl
geeft informatie over zorgboerderijen in heel Nederland en is bedoeld voor iedereen die een vorm van dagbesteding, wonen of werken zoekt op een kleinschalige locatie in een groene omgeving. Via de Kieswijzer kun je een zorgboerderij zoeken die bij je past.

www.beeldhorloge.nl
is een slimme geheugensteun voor om de pols.

www.diabeteszelfindehand.nl
geeft in de vorm van lessen aan mensen met een verstandelijke beperking  veel informatie over diabetes en hoe je er mee om moet gaan. Dat kan zijn voor jezelf of voor degene voor wie je zorgt.

www.mijnondersteuningsplan.nl
legt uit wat het ondersteuningsplan (soms heet het ook: zorgplan, persoonlijk ondersteuningsplan, persoonlijk plan) is en wat jouw rechten zijn.  De website helpt ook een handje als je zelf met het ondersteuningsplan aan de slag wilt.

www.gesprekmetdegemeente.nl
is een website die je helpt om het gesprek met de gemeente goed voor te bereiden, als je in 2015 met de Wmo of met de Jeugdwet te maken krijgt. 

www.kijkopgezond.nl
leert op een leuke en gemakkelijke manier hoe je gezonde keuzes kunt maken en hoe je meer kunt bewegen.

www.aparticipatie.nl
laat jongeren van toen, die soms jarenlang in een internaat woonden, vertellen over hun leven. Er is veel foto- en beeldmateriaal op deze site te vinden.

www.vsk-drenthe.nl
geeft informatie over de vier vriendschapskringen die er in Drenthe zijn. Om mee te kunnen doen met de vriendschapskring moet je minimaal 18 jaar zijn en:
… op een praktijkschool zitten of hebben gezeten,
… thuis, begeleid zelfstandig, of zelfstandig wonen,
… op een sociale werkplaats of in het vrije bedrijf werken.
Om aan activiteiten mee te kunnen doen moet je wel zelfstandig kunnen reizen.